Grondwater en ontijzering

GROND Water voorziening

Om de tuin van het benodigde water te kunnen voorzien zijn er meerdere mogelijkheden. We zoeken de meest economische oplossing om u te voorzien van helder water!
Naast de mogelijkheden van sloot, vijver, regen of leidingwater is een een eigen grondwaterbron zeker een optie. In de grootste delen van Nederland en België is het mogelijk een bron aan te boren. Bij DVC beschikken we over ruime kennis op dit gebied.

ONTIJZERING  

Een ontijzerings installatie wordt speciaal ingezet bij bronwater met een te hoog ijzer, mangaan- en kalkgehalte.

Het is het beste product voor alle soorten bronwater.

De werking verschilt van alle klassieke filtermaterialen, in die zin dat het kalk, ijzer en mangaan verwijdert op basis van ionen uitwisseling. Er mag geen zuurstof bij het bronwater zijn gekomen voor het behandeld wordt.

Mocht er toch zuurstof bij het water zijn gekomen dan zal het werken als een klassiek filtermateriaal voor de ontstane roestdeeltjes.

Andere voordelen : pH-waarde heeft geen enkele invloed, het is toepasbaar bij een pH van 4 – 9. De uitwisselingscapaciteit, oftewel de hoeveelheid kalk en ijzer dat kan worden uitgefilterd is groot. Er is nooit meer dan 100 gram zout per liter hars nodig voor een maximale uitwisselingscapaciteit.

Reiniging en onderhoud: Een ontijzeringsinstallatie heeft een zeer lage reinigings en onderhoudsfrequentie, het is aan te bevelen om eens per 2 jaar een onderhoud te laten plegen. Hierbij worden de tanks schoongespoeld en de werking gecontroleerd en indien noodzakelijk opnieuw afgesteld.

Zuur heeft geen negatieve invloed op de hars in de tanks en zal daarom worden toegepast om zelfs de meest ernstige vervuiling op de harsen te verwijderen, waardoor de unit zijn oorspronkelijke capaciteit terug krijgen.

BRONBORING

Wij bieden u graag een offerte aan voor een bronboring (hier geven we vaak een indicatiediepte en bijbehorende begroting) .

Kiest u voor een bron, dan bieden wij u de juiste pomp voor uw situatie aan. Vaak wordt een bron- pomp gemonteerd. Omdat de pomp in de bronbuis wordt geschoven, werkt de installatie vrijwel geruisloos.

INTERESSE IN hELDER WATER ?

Roest in het water

Het is algemeen bekend dat grondwater vaak ijzer bevat. Dit zorgt voor een zeer hinderlijke rode verkleuring van alle harde materialen in de tuin en tegen de woning. Ontijzering is dan de juiste oplossing.

DVC vertegenwoordigt Kinetico en Clack waterbehandelings- apparatuur en ontijzeringssystemen. Om de juiste behandeling te kunnen garanderen, stellen wij elk ontijzeringssysteem op maat samen. U krijgt vooraf garantie op helder water!

Naar perfect water
Op maat gemaakt
Beregeningsplan
Bestel samengestelde
bouwpaketten
Wij zijn er voor
advies en berekening
Uitstekende
service & garantie

ook een sproei-installatie zonder problemen ?

Vraag een offerte aan
Of bezoek onze showroom

Liever zelf de leidinkjes in handen?
Zelf aanleggen met een professioneel plan, dat is de sleutel tot een succesvol en werkende installatie !
En heeft u onze hulp nodig dan hebben wij de juiste monteur.